Projekat „1000 plus“: Dodjela prvih vaučera tokom ove nedjelje

Projektni odbor Projekta „1000 plus“ tokom prethodnog perioda izvršio je detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 772 domaćinstva, odnosno 1880 građana.

Proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, trajao je duže zbog pandemije COVID 19. Naime, ne samo što je bio usporen rad usljed raznih, opravdanih, mjera, već i zbog toga što je određen broj članova Projektnog odbora bio ili se trenutno nalazi u izolaciji. Takođe, podnijet je značajan broj nepotpunih zahtjeva te je od podnosilaca tražena dopuna dokumentacije. Kako Uprava za katastar i državnu imovinu vrši provjeru podataka svih podnosioca zahtjeva i članova njihovih domaćinstava, i za to je bilo potrebno određeno vrijeme.

"Uprkos svemu navedenom, uspjeli smo da održimo kontinuitet i privedemo kraju pregled dokumentacije.Tokom ove nedelje biće utvrđena lista i organizovana dodjela vaučera prioritetnim licima u koje
spadaju: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca
bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici. Kao i u prethodnim fazama ovog projketa, posebna pažnja je posvećena
prioritetnoj ciljnoj grupi. Ukupno je do sada 191 porodično domaćinstvo iz ove kategorije riješilo stambeno pitanje. Naročito nas ohrabruje to što imamo veliki broj prijavljenih iz kategorije prioriteta i u ovoj fazi projekta, te ćemo i dalje nastojati da unapređujemo uslove ovog projekta. Prema preliminarnim podacima biće dodijeljeno oko 200 vaučera prioritetnim licima.Nakon što se se utvrde liste prioritetnih lica i dodijele vaučeri u toku sledeće nedelje, imaćemo ubrzo i utvrđene liste ciljnih grupa koji će dobiti vaučer, kao i liste čekanja ciljnih grupa", navode iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Podsjetimo, kroz Projekat „1000 plus“ obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2.99% bez obaveznog učešća, obrada kredita 0.3%, notarske usluge jeftinije za 50%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti