Promocija 14. broja časopisa Krug mladih

U subotu, 21. decembra sa početkom u 17 časova u Narodnoj biblioteci Budve biće održana promocija 14. broja časopisa Krug mladih. Promociju organizuju JU Narodna biblioteka Budve, koja je suizdavač ovog broja i NVO Sedma sila mladih, kao izdavač.

Tim povodom biće upriličen razgovor na temu „Šta za mene znači novinarstvo?“ u kojem će učestvovati članovi redakcije „Kruga mladih“ i prenijeti novinarska iskustva koja su sticali na radionicama novinarskog i kreativnog pisanja, a koje su se odvijale u Narodnoj biblioteci Budve.


U ovom broju „Krug mladih“ donosi tekstove na temu emigracije mladih i odlaska iz Crne Gore, istraživanja kako predrasude i stereotipi utiču na naš život, tekstove o Prvom srpskom bukvaru i manastiru Gradište, o inkluziji djece i mladih sa smetnjama u razvoju, afirmiše mlade umjetnike, sportiste, i promoviše omladinski aktivizam, sadrži tekstove o globalnim i lokalnim ekološkim problemima, lažnim vijestima i o etičkom novinarstvu.


Časopis je realizovan i publikovan uz podršku donatora.
Časopis „Krug mladih“ br. 14 predstavlja dio projekta „Birajte aktivizam vjerujući u njegovu moć“ koji sprovodi NVO „Sedma sila mladih“ uz finansijsku podršku Opštine Budva, na osnovu odluke Komisije za raspodjelu dijela sredstava za NVO za 2019. godinu. Projekat je u službi afirmacije mladih i unapređenja njihovog položaja u lokalnoj zajednici, te doprinosi razvoju omladinske politike na lokalnom nivou, što je jedan od prioriteta Opštine Budva.
Sadržaj časopisa predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti