Promocija knjige “Kofer misli” Dragane Martinović

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve, 15.maja (srijeda) u 19 časova, u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” biće predstavljena knjiga “Kofer misli” autorke Dragane Martinović.

U programu će, pored autorke, učestvovati novinarka i kolumnistkinja Vanja Gavrovski.

Dragana Martinović rođena je u Kragujevcu. Filološki fakultet završila je u Beogradu. Putujući svijetom bilježila je trenutke koje je pretočila u putopis koji nosi naziv “Kofer misli”. Sa svojim književnim prvijencem u kojem su opisana iskustva, promišljanja i emocije koje su je pratile na njenim putovanjima Evropom i Bliskim istokom, autorka obilazi gradove regiona u okviru svoje književne turneje.

Publici u Crnoj Gori predstaviće se, pored Budve, i na Sajmu knjiga u Podgorici 15.maja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti