Promocija knjige „Priče praiskonske“ autora Miša Gaćinovića

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u petak, 10. decembra u 19 časova u holu Akademije znanja biće predstavljena knjiga Priče praiskonske autora Miša Gaćinovića.

O knjizi će govoriti Radmila Bezmarević, Jelena Perić i autor, a veče će voditi Stanka Stanojević. U muzičkom dijelu programa nastupiće gitaristkinja Milica Vulanović, učenica Srednje muzičke škole "Vida Matjan" u Kotoru.
Mišo Gaćinović je rođen u Nikšiću 1958. godine, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, grupa Južnoslovenski jezici - Srpskohrvatski jezik i književnost.
Objavio je zbirke pjesama: Oaza, Pjesme, Čudesni svijet, Knjiga o potopu, Na bijelome hljebu, Čitanka šahovska, Iz nade rosa i Uz kafu balkansku.
Objavio je i zbirku priča Plač nad Slobodom, te romane : Tajna, Dolazimo i odlazimo, Bolnica i Spasenje, kao i knjigu eseja Tragovima ljepote koju je objavila narodne biblioteka Budve. Od 1990. godine živi i stvara u Budvi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti