Promocija osmog broja časopisa “Krug mladih”

JU “Narodna biblioteka Budve” u saradnji sa NVO „Sedma sila mladih, Budva“ organizuju promociju osmog broja časopisa „Krug mladih“ u subotu, 17. februara 2017. godine, u 18 časova, u prostorijama Narodne biblioteke Budve (Akademija znanja).

Tim povodom Narodna biblioteka Budve i Sedma sila mladih upriličiće okrugli sto na temu „Budućnost knjige i čitanja“, na kojem će govoriti: predstavnica Narodne biblioteke Budve Stanka Stanojević, pisac Dragan Radulović, direktorica Politikon mreže Jovana Marović, psihološkinja Katarina Vukadinović i književnice Dušica Labović i Katarina Sarić. U ime „Kruga mladih“ govoriće: student dramaturgije Miloš Boreta, mlada pjesnikinja Mirjana Kasalica i maturantkinja SMS „Danilo Kiš“ Tea Babić. O ovoj temi diskutovaće i ostali članovi redakcije časopisa.

Podsjetimo, sedmi broj časopisa „Krug mladih“ posvećen je upravo temi „Knjiga i čitanje“.
Ovaj budvanski časopis za mlade stvaraju članovi Radionice novinarskog i kreativnog pisanja koju organizuje NVO „Sedma sila mladih, Budva“ u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Budve“, pod mentorstvom osnivača i urednice Zorice Radenović.
Osmi broj časopisa štampan je uz podršku Opštine Budva, Turističke organizacije Budve i ostalih sponzora čija su imena istaknuta u časopisu i na portalu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti