Promocija romana Smetnje autora Vuka Vukovića

U petak, 5. aprila sa početkom u 19 časova u holu Akademije znanja predstavićemo roman Smetnje autora Vuka Vukovića koji je bio u širem izboru u ovogodišnjoj trci za NIN-ovu nagradu među 38 najboljih od ukupno 188 prispjelih romana. O romanu će govoriti književnik i književni kritičar Marinko Vorgić čiji je roman Prazni grobovi takođe bio u istom, užem izboru.

Vuk Vuković rođen je u Mojkovcu 1988. Magistrant je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Prije ovog romana objavio je eksperimentalni roman O sebi u sobi 2012. (edicija Prva knjiga), knjigu priča i antidrama Prazna stolica (2016) i knjigu pjesama Plasticin(2017) sve tri u izdanju Oktoha i Obodskog slova iz Podgorice i beogradske izdavačke kuće Štampar Makarije.

Pjesme su mu prevođene na njemački i makedonski jezik. Radi kao muzejski pedagog/edukator Centra savremene umjetnosti Crne Gore u Podgorici gdje i živi. Kolumne objavljuje godinama u dnevnim novinama Dan.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti