Prosječan junski račun za struju 25,87 eura

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore , ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni,  iznosi 25, 87 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Najnižu mjesečnu potrošnju bilježe domaćinstva na Žabljaku od 15, 87 eura,  dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 30,96 eura. Čak 70,38 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 18,12 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 9,81odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,68 odsto kupaca. Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 200.333 kupaca.
Domaćinstva su u junu ove godine potrošila 92.827.016 kilovatsati električne energije, što je oko šest odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, a u odnosu na jun 2020.  potrošnja je veća za 14 procenata.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti