Prošle godine bilo samo devet kružnih putovanja stranih brodova, čak 98 odsto manje nego 2019

U 2020. godini ostvareno je 9 kružnih putovanja stranih brodova u Crnoj Gori. Na brodovima je bilo 3 007 putnika. To je saopšteno iz Uprave za statistiku- MONSTAT.
“U odnosu na 2019. godinu, broj putovanja manji je za 98,2%, dok je broj putnika manji za 99,5%.
Prema zastavi pod kojom plove, struktura brodova koji su uplovili u teritorijalno more Crne Gore u 2020. godini je sljedeća: Malta (88,9%), Italija (11,1%)”, navodi se u analizi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti