Protiv prodaje Mamule

"Nek se čuje krik za spas Mamule" naziv je Facebook grupe koja je od 3. februara okupila preko 6.000 članova koji se protive odluci Vlade da valorizuje ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula.

Kako prenosi Radio Jadran planirana je i peticija koja će se naći na portalu Vlade "Glas građana" gdje će pokušati da u roku od 60 dana sakupe najmanje 6.000 potpisa kako bi Vladi dostavili inicijitivu da se ostrvo ne daje pod zakup.

 

Švajcarski Oraskom i holandska Vos Investment grupa zainteresovani su za zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula.

 

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma 31. januara je saopšteno da su predstavnici kompanije iz Holandije obavijestili Tendersku komisiju da nijesu bili u mogućnosti da kompletiraju ponudu.

 

Time je nagoviješteno da će u igri za 31.848 kvadrata ostrva sa tvrđavom ostati vjerovatno samo Oraskom, a istoimeni egipatsko - švajcarski konzorcijum gradi kompleks na Luštici.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti