Prvi gosti stigli na Budvansku rivijeru

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi oko 300 gostiju, od čega u šest hotela visoke kategorije - 135, što je podatak koji ohrabruje, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Budva. Gosti u hotelima su većinom iz Crne Gore, a u jednom objektu boravi i grupa turista iz Mađarske. U privatnom smještaju je najviše gostiju iz Bosne i Hercegovine ali su prisutni i gosti iz Njemačke i Albanije, kao i turisti iz Rusije i Ukrajine koji su se na odmoru u Budvi zatekli prije epidemije koronavirusa.

Narednih dana očekuje se otvaranje objekata sa značajnijim smještajnim kapacitetima, a izuzetno povoljnim akcijskim cijenama, budvanski hotelijeri su tokom juna već „osvojili“ crnogorsko tržište i najavljuju niz pogodnosti i za period jula i avgusta.
Krajem juna, u pojedinim objektima visoke kategorije, na samoj obali, već je evidentna maksimalna popunjenost svih kapaciteta. Rezervacije su čak 90% iz Crne Gore, dok se preostalih 10% odnosi na tržište Srbije i Albanije.
Promotivne cijene, popusti do 30% u odnosu na prethodnu godinu, pogodnosti za porodice sa djecom do 12, 13, ali i 15 godina, primjetni su čak i u najluksuznijim rizortima na budvanskoj obali.
Smještaj na bazi polupansiona u prelijepim budvanskim i petrovačkim hotelima može se rezervisati po cijeni od 28 eura po osobi, pa više, a boravak djece u porodičnoj sobi sa roditeljima je u skoro svim slučajevima besplatan.
Veliki dio budvanskih ugostitelja pridružio se kvalitetnoj promociji svoje destinacije nižim cijenama od 20% do 40%, ali i novim ponudama i podizanjem kvaliteta svih usluga.
„Budva i njena turistička privreda su spremni za predstojeću turističku sezonu. Ponosni smo što je većina hotelijera i ugostitelja ponudila akcijske cijene i značajne popuste u odnosu na prošlu godinu , a istovremeno podigla nivo kvaliteta svojih usluga i obezbjedila dodatne sadržaje u okviru svoje ponude“, ističu u TO Budva i nadaju se da će ubrzo doći do potpune liberalizacije protoka putnika sa zemljama regiona.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti