Prvu dozu vakcinu primila petina stanovništva

Prvu dozu vakcine protiv koronavirusa do danas je primilo 132.480 građana, što čini 21,4 odsto stanovništva u Crnoj Gori.

U kampanji masovne imunizacije, koja je počela 4. maja, do sada je revakcinisano ukupno 78.240 osoba, odnosno 12,6 odsto stanovništva. To znači da je do sada u Crnoj Gori aplicirano ukupno 210.720 doza vakcine protiv COVID-19. S obzirom na činjenicu da vakcinu primaju samo odrasli, dosadašnje brojke pokazuju da je prvom dozom vakcinisano 29 odsto punoljetnih osoba u Crnoj Gori, a revakcinisano 17,1 odsto, navedeno je na sajtu Covidodgovor.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti