Rađenović: Morsko dobro će preuzeti trajektnu liniju Kamenari - lepetani

Predsjednik Odbora direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović saopštio je da će to preduzeće ukoliko opštine Herceg Novi i Tivat nijesu u mogućnosti da preuzme trajektnu liniju Kamenari Lepetani.

“Upravni odbor JPMD na čijem sam čelu je na 18. redovnoj sjednici održanoj 3.03.2022.godine donio Zaključak da se stavi van snage Zaključak Vlade Crne Gore broj: 07-2498 od 20 juna 2019. godine i to je proslijeđeno dalje proslijeđeno Vladi Crne Gore na usvajanje. Sad je sve na odluci Vlade Crne Gore koju očekujemo u što kraćem vremenu! Mi u JPMD smo sve uradili, što je do nas, da do raskida ovog štetnog ugovora po građane Herceg Novog, Tivta i po državu Crnu Goru dođe što prije. Naša zakonska obaveza je da zajedno sa Vladom Crne Gore sprovedemo svu potrebnu procesuru i izradimo elaborate kako bi se za područje trajektnog pristaništa i privezišta Lepetani - Kamenari opštine (Herceg Novi i Tivat) u što kraćem roku raspisale koncesije i postupak zavrsio u korist i interesu građana, države i turista“, kazao je Rađenović i dodao:

“Svjesni činjenice da ulazimo u sezonu i da ovaj neophodan vid prevoza vozila i putnika ne smije se dovesti u situaciju da se zaustavi, predložili smo da taj posao preuzmu opštine Herceg Novi i Tivat.
Ukoliko nisu u mogućnosti ove opštine bilo da se radi zbog tehničke, finansijske ili bilo koje druge prirode, kadri smo da potpuno preuzmemo odgovornost i organizaciju cijelog posla i oformimo službu u sklopu preduzeća koja bi iznajmila trajekte i vršila usluge transporta na ovoj pomorskog liniji”, kazao je Rađenović.
Kao odgovorno preduzeće, kako dodaje, “i mi koji ga predstvljamo, ne možemo dozvoliti da se javno dobro naočigled cijele javnosti, bez sprovedenih zakonskih procedura stavlja u interesu jednog pojedinca i njemu stvara abnormalna milionska korist, uz sve to daju subvencije od države kroz milione litara neplaćenih akciza, a za uzvrat i drzavi Crnoj Gori i građanima ovo preduzeće naplaćuje trajektnu kartu i invalidima, i hitnoj pomoći, i đacima, i policiji, i vojsci, dakle sve to i još mnogo toga na štetu svih građana i države Crne Gore”.

“Pravda je spora, ali dosežna, nema više privilegovanih kumova, sestara, braće, prijatelja. Poruka koju šaljemo je jasna, dobro došli su svi dobronamjerni, društveno odgovorni investitori, koji se žele partnerski odnositi i postupati, poštovajući i uvažavajući Ustav, zakon i građane Crne Gore! Jedino je to ispravan put i jedino tako Crna Gora može naprijed!”, zaključio je Rađenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti