Rađenović pozvao SDT da se uključi u slučaj Luke Budva

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, gospodin Blažo Rađenović je na danas sazvanoj Press konferenciji pozvao Tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje da reaguju povodom slučaja Luke Budva.

Od dana potpisivanja Sporazuma o ustupanju na korišćenje Luke Budva između Javnog preduzeća i Opštine Budva, shodno navedenom Sporazumu, nije došlo do organizacije posla od strane Opštine Budva kako bi se preuzelo upravljanje istom.

“U više navrata sam apelovao, što javno, što i dopisima, da, ako nisu kadri ili ako nisu na bilo koji način spremni da upravljaju Lukom Budva, da se Sporazum poništi i da smo mi spremni u roku od mjesec dana da preuzmemo i organizujemo čitav posao vezano za funkcionisanje Luke Budva.

Iz tog razloga, pozivam gore navedene institucije da se uključe u kompletno preuzimanje Luke Budva iz razloga što neko u kontinuitetu pokušava da protiv pravno pribavlja korist za sebe i svoje preduzeće.

U najkraćem mogućem roku očekujemo rezultate ovih zahtjeva i dopisa koje smo uputili nadležnim institucijama, ali svakako očekujem od izvršnog direktora konkretne odgovore i radnje koje su preduzete po ovom pitanju. Ukoliko se ne bude ispoštovala ugovorena obaveza od strane Opštine Budva, na narednom Upravnom odboru ću predložiti da se Sporazum raskine, da i Luku Budva preuzme Javno preduzeće".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti