Radionica ,,Japanski jezik i istorijat''

Naučite osnove japanskog jezika, kratki istorijat, na koji način se pišu kanđiji i zašto je japanski jezik na prvi pogled tako komplikovan.

Radionicu će voditi Jasmina Bigović, naša sugrađanka, apsolventkinja japanskog jezika, kulture i književnosti filološkog fakulteta u Beogradu, kao i dugogodišnja aktivistkinja. Jasmina je ujedno i polaznica MIRAI programa “Western Balkans meet Japan: A Bridge into the Future”, koji relalizuje Regional Youth Cooperation Office - RYCO u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Japana. Polaznici imaju priliku da se uživo upoznaju sa japanskom kulturom na studijskoj posjeti Japanu od nedelju dana. 

Radionica će se održati u četvrtak, 20. oktobra u Omladinskom klubu Budva, na prvom spratu TQ plaze, sa početkom u 19h.
Prijave su obevezne putem linka: https://forms.gle/EPrryJcdYjqYFrWe8

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti