Radionica “Prevencija suicida kod mladih”

Juče je u Crvenom krstu Budva održana interaktivna  radionica "Prevencija suicida kod mladih"' kojoj je prisustvovalo dvadeset učenika devetog razreda Druga osnovna škola - Budva.

Ova društveno i zdravstveno odgovorna tema imala je  za cilj da mlađe generacije upozna i edukuje o razlozima, izazovima ali i preventivnom djelovanju kada je u pitanju depresivnost, samopovredjivanje i suicid  kod mladih, kao i da se što veći broj adolescentske populacije upozna sa problemima mentalnog zdravlja  vezanog za tu dob, kao i put za rješavanje istih. Takođe, obraćanje stručnim licima  od strane ugroženih pojedinaca i uključivanje roditelja u edukativni proces, jedan je od ciljeva koji je postavljen na početku realizacije ovog projekta”, navode iz Crvenog krsta.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti