Radionica :”Šta je tvoja (nematerijalna) kulturna baština?''

Danas s početkom u 17.30, u Omladinskom klubu Budva, biće održano predavanje s radionicom "Šta je tvoja (nematerijalna) kulturna baština?", koje će voditi mr Dušan Medin, arheolog i istraživač nasljeđa iz Petrovca.

Cilj je da se ovom prilikom mladima bliže predstave osnovni pojmovi u ovoj oblasti, kao i koncept zaštite nasljeđa, te da se sami podstaknu na proaktivno razmišljanje i djelovanje u odnosu na kulturnu baštinu kojom je budvanski prostor prebogat. Takođe, biće riječi i o nedavno objavljenoj interaktivnoj knjizi "Živa lokalna tradicija", čiju je štampu podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore, u međuvremenu transformisano u Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti