Radionice „Čitam - zato znam!“ i “Pišemo o nasilju”

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u Petrovcu danas počinje radionica pod nazivom „Čitam – zato znam! za uzrast od 5-7 godina koju će voditi učiteljica Ivana Kutrović. Radionica će se održati u terminu od 13 do 14 časova u Crvenoj komuni. Prva radionica, u srijedu, 20. novembra predstavljaće svojevrstan doprinos programu u povodu obilježavanja Dana oslobođenja Petrovca i Međunarodnog dana djeteta. Ostale radionice “Čitam- zato znam!” biće održavane svakog četvrtka u Spomen domu Crvena komuna u terminu od 13 do 14 časova i besplatne su za polaznike.

Cilj radionice „Čitam –zato znam!“ jeste pokazati djeci da se slobodno vrijeme uvijek može ispuniti dobrom pričom. Na radionicama će naučiti kako da posmatraju slike, da stvaraju priče i kako da zavole knjige, te na koje načine znanja stečena čitanjem mogu koristiti u svakodnevnom životu.

Radionice pod nazivom Pišemo o nasilju onako kako ga djeca vide za uzrast od 8-12 godina počeće danas, 20. novembra, u Petrovcu u Spomen domu Crvena komuna, a vodiće ih učiteljica Ivana Kurtović. Današnja, prva radionica biće održana u terminu od 14.15 do 15.15 časova, i predstavlja doprinos obilježavanju Dana oslobođenja Petrovca i Međunarodnog dana djeteta. Svaka naredna radionica biće realizovana četvrtkom u terminu od 14.15h do 15.15 časova u Crvenoj komuni. Radionice organizuje Narodna biblioteka Budve i besplatne su za polaznike.
Radionica “Pišemo o nasilju” baviće se nasiljem iz ugla djeteta. Cilj je da kroz prezentacije, igrice, animacije, djeca prepoznaju nasilne oblike ponašanja i definišu ponašanja prisutna u njihovom okruženju, te da pronađu svoje načine da te probleme riješe. S obzirom na to da djeca uvijek od odraslih dobijaju instrukcije kako da rješavaju svoje probleme, da odrasli pretpostavljaju kako se djeca u nekim situacijama osjećaju i na osnovu toga grade odbrambeni mehanizam kod djece, cilj je dozvoliti djeci da sami izgrade mehanizme za odbranu od nasilja. Na kraju mjeseca u planu je priprema brošure koja bi sadržala situacije koje djeca prepoznaju kao loše i njihove načine da te situacije prevaziđu. Brošura bi bila predstavljena vršnjacima iz budvanskih škola.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti