Radjenović se upoznao sa problemima tivatske opštine

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Radjenović sa saradnicima posjetio je juče tivatsku opštinu kako bi se upoznao sa problemima i razgovarao sa predjednikom Skupštine Opštine Tivat dr Andrijom Petković.

Konstruktivnom sastanku prisustvovali su i građani, koji su izrazili primjedbe na dosadašnji rad i zakupaca i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Najviše primjedbi se odnosilo na plažu hotela "Palma", na kojoj su postavljeni stubići i žardinjere, kako bi se ograničio pristup istoj.
"Obilaskom terena, zajedno sa Službom kontrole ispred Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore i Komunalnim preduzećem evidentirali smo nepravilnosti koje će u najkraćem roku biti otklonjene, a pristup plaži mora da bude obezbjeđen svim građanima i to zakupci moraju da poštuju. Mi ćemo ubuduće po svakoj prijavi izlaziti na teren i otklanjati sve nepravilnosti" kazao je Rađenović i najavio da su u pregovorima sa Opštinom Tivat oko Pina koje planiraju ustupiti lokalnoj upravi, kao i otvaranju kancelarije u ovoj opštini. Rađenović je kazao da je politika JPMD decentralizacija i da će se bazirati na zahtjeve i primjedbe koje su bile na nivou lokalnih samouprava.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti