Radović zakazao sjednicu Skupštine opštine za 11. maj

Predsjednik Skupštine opštine Budva krsto radović zakazao je za 11. maj sjednicu loklanog parlamenta, nakon što je na kolegijumu dogovoren termin održavanja.

Na dnevnom redu, kako je Primorskim novinama potvrđeno naći će se Odluka o prihvatanju izvještaja o radu predsjednika Opštine i radu organa lokalne uprave za prošlu godinu. Odbornički saziv će se izjasniti i o Planu zaštite i spašavanja od požara, lokalanim administrativnim taksama , ali i o programu rada i finansijskom planu loklanog javnog emitera Radio Televizije Budva DOO za tekuću godinu.
Biće razmatran i izvještaji o radu i finansijskom poslovanju JU Grad teatar i JU Narodna biblioteka Budva za prošlu godinu, a odlučivaće se i o davanju saglasnosti opštinskoj firmi Mediteran reklame za
privremeno korišćenje reklamnog prostora za period od 2021.- 2023.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o milionskoj razmjeni nepokretnosti između Opštine Budva i tivatske kompanije " velja voda lux".

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti