Raspisan konkurs za upis u I godinu studija na Univerzitetu Crne Gore, u III roku

Konkurs za upis studenata u I godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2021/22, u III roku, biće raspisan sjutra, i to za 456 mjesta na Budžetu Crne Gore, na studijskim programima 14 organizacionih jedinica.

Tekst Konkursa biće objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na internet stranici zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me).

Upis će biti organizovan elektronski, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, a ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 2. septembra, do 16.00 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Kandidati koji se prijavljuju neposredno, preko studentske službe, podnose je istog dana,
u okviru radnog vremena studentske službe.

Kandidati za upis na organizacione jedinice iz oblasti umjetnosti, odnosno na Fakultet likovnih umjetnosti, Fakultet dramskih umjetnosti i Muzička akademiju, prijavu podnose isključivo preko studentske
službe.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 3. septembra 2021. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu od
3. do 6. septembra 2021. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 10. septembrom 2021. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti