Raspisan tender za adaptaciju stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama

U cilju unapređenja preventivne dječije stomatologije, Ministarstvo zdravlja je pokrenulo inicijativu za obezbjeđivanje uslova za ponovno otvaranje stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

U realizaciju ovog značajnog projekta uključene su sve relevantne intitucije kao što su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo finansija, Fond za zdravstveno osiguranje, Stomatološka komora, Instituta za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja.

Sredstva za realizaciju, na inicijativu Ministarstva zdravlja, obezbijeđena su kroz Kapitalni budžet države za 2023. godinu, u iznosu od 2,5 miliona eura.

Nakon obilaska svih škola u Crnoj Gori, urađena je Analiza i definisan spisak škola koje u ovom momentu ispunjavaju uslove i u kojima je moguće otvoriti stomatološke ambulante.

U skladu za zakonskom regulativom sprovedeni su pripremni koraci neophodni za realizaciju aktivnosti adaptacije i opremanja prostora u školama u kojim će se otvoriti stomatološke ambulante – pripremljen je projektni zadatak i raspisan tender za izradu projekata adaptacije i opremanja.

Nakom pripremljene projektne dokumentacije 27.10.2023. godine raspisan je tender za Izvođenje radova na adaptaciji stomatoloških ambulanti u osnovnim i srednjim školama procijenjene vrijednost nabavke 1.064.800€ (sa PDV-om), 880.000 € bez PDV-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti