Rast prevoza putnika

Prevoz putnika u drugom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi rast u željezničkom za 131,6 odsto, drumskom za 166, odsto,, lokalnom drumskom za 204,4, redovnom vazdušnom za 160,7 procenata. To se navodi u analizi Uprave za statistiku - MONSTAT.

Na aerodromima je u drugom kvartalu 2021. godine prevezeno 221 hiljada putnika.
Kod prevoza robe u drugom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine pad se bilježi u željezničkom za 26,9 odsto, ukupnom prometu robe u lukama za 16,8 procenata.
Broj pretovarenih tona u lukama, u drugom kvartalu 2021. godine, u odnosu na isti kvartal prethodne godine bilježi pad za 12,7 odsto, a izmanipulisanih tona za 14,7 odsto.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti