Rastu cijene stanova

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u I kvartalu 2021. godine iznosila je 1 219 eura i veća je za 29,7% u odnosu na I kvartal 2020. godine, dok je za 21,1% veća u odnosu na IV kvartal 2020. godine. To se navodi u saopštenju Uprave za statistiku- MONSTAT.

Direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u I kvartalu 2021. godine ima učešće prosječne cijene m2 stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje, koje je u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na prethodno posmatrane periode.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u I kvartalu 2021. godine iznosila je 1 196 eura, u primorskom regionu je iznosila 1 383 eura, u središnjem regionu 708 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 849 eura.
Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.
U saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u I kvartalu 2021. godine iznosila je 1 224 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 714 eura.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti