Rasvijetljeno više krađa

Rasvijetljeno više krađa

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su, 27. septembra 2013. godine, lišili slobode i podnijeli izvještaje protiv V.R. (22) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje, da je počinio dvije teške krađe na području Herceg Novog i protiv državljanina Republike Srbije S.N. (22) iz Vršca, zbog osnovane sumnje, da je počinio dva krivična djela oduzimanje vozila, takođe na području Herceg Novog.

Sumnja se, da je V.R. u septembru 2013. godine, počinio krivično djelo teška krađa na štetu ugostiteljskog objekta “Laterna”, koji se nalazi u mjestu Baošići –Herceg Novi, kojom prilikom je sumnja se, iz pomenutog objekta otuđio dvije mašine za pravljenje vještačkog snijega i magle, disko- kuglu i opremu za mobilni telefon. Pomenute predmete V.R. je, kako se sumnja, sakrio u stanu u kojem je privremeno boravio u Đenovićima.

V.R. je, kako se sumnja u septembru 2013. godine, počinio još jednu tešku krađu, kojom prilikom je, sumnja se, iz kioska “NSC Company” D.O.O. koji se nalazi u Bijeloj, prethodno polomivši staklo na kiosku, otuđio veću količinu različitih vrsta cigareta i veću količinu upaljača, koje je potom takođe odnio u stan koji je koristio u Đenovićima.

O pomenutim događajima je pravovremeno obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su uspjeli da rasvijetle pomenute teške krađe i pronađu sve otuđene stvari koje su oduzete uz potvrde, radi vraćanja oštećenima.

V.R. se takođe sumnjiči i za dvije teške krađe počinjene u 2009. godini na području Žabljaka i Šavnika i za njim je raspisana lokalna potjernica Centra bezbjednosti Nikšić.

Službenici Centra bezbjednost Herceg Novi su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili slobode V.R. i predali ga istoga dana, uz izvještaj, nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su i krivična djela oduzimanje vozila počinjena na području Herceg Novog za koja se sumnjiči S.N.

S.N. je, kako se sumnja, 26. septembra 2013. godine, ušao u parkirano vozilo marke “Volkswagen”, hercegnovskih registarskih oznaka- vlasništvo R.K. iz Herceg Novog, koristeći okolnost što je vozilo u tom trenutku bilo otključano, stavio ga u pogon, a potom, sumnja se, u ulici Banjalučkoj u Herceg Novom, izazvao saobraćajnu nezgodu, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta, napustivši oduzeto vozilo.

On je, kako se sumnja, prethodno u noći između 24. i 25. septembra 2013. godine, koristeći isti sticaj okolnosti- otključanost vozila, ušao u vozilo marke “Volkswagen”, hercegnovskih registarskih oznaka- vlasništvo D.M. iz Herceg Novog, koje se nalazilo parkirano u ulici Braće Grbića u Igalu, stavio ga u pogon i odvezao se sa lica mjesta. Sumnja se, da je S.N. po dolasku u ulicu Osječku u Igalu, budući da je oduzeto vozilo ostalo bez pogonskog goriva, napustio vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu.

O oba događaja obaviješten je nadležni državni tužilac.

S.N. se sumnjiči i za krivično djelo oduzimanje vozila počinjeno na području Bara, zbog čega je od strane Centra bezbjednosti Bar za njim raspisana lokalna potjernica.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti