Reagovanje MZ Sveti Stefan povodom izlivanja kanalizacije na Svetom Stefanu

”Jučerašnje izlivanja fekalija na lijevoj Svetostefanskoj plaži najslikovitije opisuje efikasnost "novoizabrane opstinske administracije" i njihov 30-todnevni rad". To je naveo u saopštenju član Savjeta Mjesne zajednice “Sveti Stefan” Blažo Radjenović.

“Iako nema turista velika koncentracija fekalija u poslijednjih 30 dana dovela je do izlivanja kanalizacija te građani koji prolaze na Svetom Stefanu ali i pored Opštine Budva moraju začepiti nos!MZ Sveti Stefan je imala sastanak sa opštinskim sekretarijatom za investicije, a kasnije i sa predstavnicima JP "Morsko dobro i firme “Adriatic propertes" i tim povodom razgovarali o riješenju kroz realizovanje projekta famozne staze "Lungo mare" obećane prije 30 godina, a kojom bi se riješili mnogi problemi izmedju ostalih i kanalizacioni problem na Svetom Stefanu”, naveo je Radjenović.
Dodaje da je ostalo sporno koliko je obale odnosno plaže uzurpirano od nesavijesnih investitora na prvoj liniji.


“Tim povodom su sekretar za investicije Mladen Mikijelj i Opština Budva angažovalu geodete čije rezultate očekujemo, nakon čega će se raditi projektna dokumentacija , ali i podnijeti krivične prijave protiv uzurpatora javne površine.


Frapantan je podatak i činjenica da jedino Sveti Stefan nije priključen na sistem otpadnih voda koju je radila firma WTE, a čiji epilog podnesenih krivičnih prijava i potencijalne štete prema građanima očekujemo u skorašnje vrijeme!


Isto tako smo sigurni da ce buduća vlast riješiti ovaj kapitalni projekat ne samo za nas u MZ Sveti Stefan i opštinu Budva , nego i za Crnu Goru, jer Sveti Stefan kao dragulj Crnogorskog turizma to zaslužuje!”, poručio je Radjenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti