Realizacija turističkih vaučera počinje 20. maja i trajaće do kraja godine

Realizacija turističkih vaučera će početi u drugoj polovini ovog mjeseca, tačnije 20. maja kada će startovati i platforma putem koje će zainteresovani prosvjetni i zdravstveni radnici odnosno korisnici vaučera moći da bukiraju svoj odmor kod dostupnih privatnih izdavaoca smještaja. Prosvjetnim i zdravstvenim radnicima biće na raspolaganju turistički vaučeri u vrijednosti do 200 eura. Turistički vaučeri validni su samo za registrovani privatni smještaj i korišćenje vaučera je jednokratno. Vlasniku privatnog smještaja biće uplaćen novac po osnovu turističkog vaučera 10 dana nakon realizacije aranžmana.

Platforma koja će povezivati zainteresovane strane je krajnje jednostavna za upotrebu. Dakle, ova platforma će biti dostupna i korisnicima vaučera i izdavaocima smještaja. SMS poruka, koju će korisnici dobiti, sadrži link aplikacije i šifru. Poruke će biti dostavljene na brojeve telefona koji su evidentirani u bazi prilikom prvobitne prijave, te još jednom molimo sve učesnike ovog Programa da provjere da li su dostavljeni podaci, u ovom slučaju brojevi mobilnih telefona, ispravni i u funkciji. Takođe je bitno napomenuti da neće biti fizičkog preuzimanja vaučera već će isti biti “preuzet” i evidentiran kao iskorišten u trenutku kada korisnici vaučera, preko platforme, potvrde rezervaciju izdavaocu smještaja.

Zbog epidemiološke situacije, koja je do nedavno bila loša, uz zatvoreni međugradski saobraćaj ohrabrivanje putovanja i vrijeme za realizaciju vaučera nije bilo pogodno.

Sada kada je epidemiološka situacija značajno povoljnija a masovna vakcinacija otpočela, te nema zabrane međugradskog saobraćaja ljudi se osjećaju sigurnije i stekli su se svi uslovi za realizaciju vaučera. Osim toga, rok za korišćenje vaučera produžen je do kraja decembra ove godine što znači da je na ovaj način omogućeno svim zainteresovanim korisnicima vaučera da iskoriste svoj vaučer do 31.12.2021. godine.

Podsjećamo, turistički vaučeri za prosvjetne i zdravstvene radnike i podrška izdavaocima privatnog smještaja su mjera iz paketa podrške građanima i privredi iz prvog kvartala 2021. godine. Imajući u vidu posebno snažan negativan efekat pandemije na poslovanje izdavaoca privatnih smještaja, ova mjera odnosi se na podršku zainteresovanim fizičkim licima koja su upisana u Centralni turistički registar za pružanje usluga u domaćinstvu ali takođe i podrška prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, koji u periodu zdravstvene krize pripadaju kategoriji direktno izloženih.Dodatno, prosvjeta i zdravstvo predstavljaju dva posebno važna stuba razvoja svakog društva, te na ovaj način Vlada želi da ih dodatno uvaži i podrži.

Procijenjeni fiskalni uticaj ove mjere iznosi 5.500.000 eura.

Proces prijave vlasnika privatnih smještaja vršio se putem elektronske pošte na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i preko arhive Ministarstva ekonomskog razvoja. Ukupno je pristiglo 555 prijava izdavaoca privatnog smještaja. Najveći broj prijava je pristigao sa juga naše zemlje, ali bilo je interesovanja i iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Komisija koja je radila na pregledu dostavljenih prijava je obradila sve dostavljene aplikacije i sačinila listu od 415 aplikacija koje su ispunile kriterijume prema Obavještenju.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti