Realizovana druga faza projekta Signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu i okolini

Turistička organizacija opštine Budva je u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” realizovala drugu fazu projekta Signalizacije i obilježavanja važnih građevina unutar i oko Starog grada i postavila moderne banere na još 14 važnih građevina.

Nakon I faze ralizovane 2019. godine, ovom drugom fazom projekta je obuhvaćena signalizacija, dvojezično obilježavanje, sledećih građevina unutar i oko Starog grada: Antička nekropola, žrtvenik Vincie Pavline, Piloni, kapija antičke Budve, Rimske terme, ostaci rimske Villa Urbana, ranohrišćanska bazilika, crkva Sv. Ivana, crkva Santa Maria in punta, crkva Sv. Save Osvećenog, ostaci crkve Santa Maria de Castello, crkva Sv. Trojica, grob Stefana M. Ljubiše, gradski park "arboretum", spomenik Stefanu M. Ljubiši.

 

Signalizacija i obilježavanje građevina u Starom gradu i okolini doprinosi unapređenju i poboljšanju turističke ponude grada, uljepšava njegov izgled i omogućava turistima da se na kvalitetniji i ljepši način upoznaju sa kulturno-istorijskim vrijednostima.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti