Realizovana kampanja „Stop za neregistrovana vozila“: Procesuiran 421 vozač; 414 vozila isključeno iz saobraćaja

Uprava policije je, u saradnji sa dugogodišnjim partnerima u oblasti prevencije u drumskom saobraćaju Nacionalnim biroom osiguravača Crne Gore i Mašinskim fakultetom, realizovala kampanju pod nazivom „Stop za neregistrovana vozila“.

Kampanja je sprovođena prethodne nedjelje i tokom nje je vozačima podijeljeno 5.000 flajera.

Kampanja je realizovana na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima se očekivao povećan broj ovih vozila kao i na lokacijama na kojima se kontrola saobraćaja inače rjeđe vrši.

Kontrolisano je 3.700 vozača od kojih je procesuiran 421 vozač, od ćega je za njih 121 izdat prekršajni nalog i protiv 300 vozača su podnijete prekršajne prijave, a 414 vozila je isključeno iz saobraćaja.

Napominjemo, nerijetko vozači u saobraćaju upravljaju vozilom na osnovu polise osiguranja i zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Još jednom skrećemo pažnju da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu navedene dokumentacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa rokom važenja ne dužim od 30 dana od dana izdavanja te potvrde.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti