Realizovana obuka "Poslovna komunikacija"

Realizovana dvodnevna obuka „Poslovna komunikacija“ za mlade koji se bave kulturom iz Budve, Kotora i Herceg Novog tokom ovog vikenda u Budvi (24. i 25. februar), a koju je organizovalo Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru.

Obuka je imala za cilj da kod polaznika/ca unaprijedi vještinu komunikacije i emocionalne inteligencije kako bi se poboljšala efikasnost i uspješnost u poslovnom svijetu, često prepunom raznih stresnih izazova. Tokom obuke se učilo o tome kako bolje razumjeti sebe i druge, kako dodatno razvjati empatiju i stvarati zdrave odnose na radnom mjestu. Takođe, obuka je nudila znanja i vještine o tehnikama konstruktivne komunikacije, rješavanja konflikata i upravljanja stresom u poslovnom okruženju, kao i o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, kojima uvijek, svjesno ili ne, ostavljamo određeni utisak na ljude oko sebe.

Obuku je vodila Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

Obuka, kao i projekat u cjelosti, bili su namijenjeni prije svega mladima, kao i mladim profesionalcima u kulturi iz Budve, Kotora i Herceg Novog.

Podsjećamo, u pitanju je deseta od 10 planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog, koje se realizuju krajem 2023. i početkom 2024. godine u Budvi.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti