RefugeeJesus&Apostles predstavili pjesmu i spot Žute dunje

Članovi sastava RefugeeJesus&Apostles predstavili publici novu pjesmu i spot "Žute dunje". Premijera je bila u bioskopu Cadmus Cineplex.

"Pjesma je nastala tako što sam prebirajući žice na gitari počeo da pjevam u rok maniru već svima poznatu sevdalinku Žute dunje koju je proslavio Davorin Popović. Nakon što je "odležala u buretu" 10 godina došlo je vrijeme i da se snimi. U taj proces su se uključili Đorđija Pajović, Branko Marković, Miloš Nikčević i Božidar Martinović. Nakon snimljenog materijala prateće vokale su potpisali Marko Đurišić i Ivana Peters, poznat široj javnosti kao pjevačica TAP 011 i Negativa. Poruka koju želimo da pošaljemo jeste da je ljubav univerzalna i da u ma kom vremenu živjeli ona je ideal kojem treba težiti. Pjesma je urađena tako da se u njoj mogu prepoznati i mlađe a i starije generacije, što bi se reklo univerzalna".

Spot je uradio Ivan Ivanović i sniman je najvećim dijelom na teritoriji opštine Budva a dio je snimljen u Kotoru i na Lovćenu. Glumačka ekipa čine Andrea Rafailović-Stojović, Veljko Ivanović, Miroslav Karović, Vladimir Popović i Tanja Mitrović. 

"Pandemija, kao i sva teška razdoblja u čovječanstvu su plodni periodi za stvaraoce jer su okolnosti života potpuno drugačije od redovnih". 

"Dane izolacije sam provodio u krugu porodice i a mi kao benda smo uspjeli da uradimo i dvije pjesme vezane za ovaj period korene i na taj način smo pokušali da ostanemo u kontaktu sa publikom i damo podršku svima u ovom teškom vremenu".

"Ideja za bioskopsku premijeru je potekla od našeg reditelja, Ivana Ivanovića i mislim da je to jedinstven slučaj na ovim da kažem ex-Yu prostorima. Spot je kao i sama pjesma filmičan i zaslužio je takav tretman". 

"Osim pjesme Ostani doma snimili smo i pjesmu Računajte na nas. Obje pjesme su prošle zapaženo, pogotovo u Budvi što nam je jako drago". 

"Naši planovi su da snimimo album do kraja godine kao i nekoliko spotova za te pjesme. Nadamo se da će korona uskoro dozvoliti da se opet okupljamo na svirkama i širimo ljubav i zajedništvo. Datum premijere je takođe odabran da bude 9. Maj, dan pobjede nad fašizmom i na taj način želimo da pošaljemo poruku jedinstva, ljubavi i pobjede dobra nad zlom".

 

Video možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=_5SGFYwyY34

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti