Regata u organizaciji Porto Montenegra i Riječkog jedriličarskog kluba

Regata u organizaciji Porto Montenegra i Riječkog jedriličarskog kluba

Riječki jedriličarski klub i Porto Montenegro Yacht Club sa zadovoljstvom objavljuju novu regatu uzduž jedne od najljepših obala na svijetu: Regata hiljadu ostrva (Regata tisuću otoka) koja će se održati od 19 - 28. septembra 2013. 
godine.

Prošlogodišnja regata nije održana zbog malog broja prijavljenih jedrilica, ali zato ove godine do ovog trenutka prijavljeno je 19 jedrilica iz Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Litvanije, Irske, Slovenije, Austrije, Srbije, Velike Britanije i Rusije.

Izbor kursa u takmičenju izazov je i tajna pobjede. Umijeće je odabrati jedriti uz obalu ili na otvorenom moru, procijeniti gdje su najpovoljniji vjetrovi i struje i otkriti odlučujujuće stavke da bi na cilj stignli prije ostalih. To ne mora biti najkraći kurs daljinom, samo treba biti najbrži.

Ova nova regata ima dvije etape. U prvoj nakon starta u subotu 21. septembra iz Rijeke, flota ostavlja desno ostrava Unije, Susak, Premudu, Dugi otok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i završava u novoj marini Porto Montenegro u Tivtu. Uzduž rute od tristotinjak milja, flotu čekaju tehnički izazovi navigacije između mnogo ostrva i kanala Jadrana i fascinantnog zaliva Boke Kotorske, ali  isto tako i nagrada iznenađujućom ljepotom.

Nakon dodjele nagrada za prvu etapu u Porto Montenegru u utorak 24. septembra, flota startuje u srijedu 25. septembra u obratnom smjeru prema Rijeci na istom kursu, a regata se zaključuje dodjelom nagrada 28. rujna u Rijeci.

Prijaviti se mogu jedrilice preko 9.0 m dužine, sa ORC Club ili ORC International uvjerenjem razvrstanja i indeksom stabilnosti većim od 110.

Screen_Shot_2013-09-02_at_5.29.52_PM.png

Više detalja u oglasu regate, te o mjestu održavanja i logistici u Rijeci i Tivtu. Najlakši način prijave je putem on-line prijavnice. Nadamo se da će popis prijavljevnih jedrilica brzo porasti i veselimo se ugostiti vrhunske jedriličare na ovoj osobitoj regati.

Screen_Shot_2013-09-02_at_5.30.22_PM.png

 

Screen_Shot_2013-09-02_at_5.29.52_PM.png

 

Screen_Shot_2013-09-02_at_5.29.09_PM.png

 

Sve takmičarske jedrilice možete pogledati na matičnom sajtu ovdje: http://www.scor.hr/regate/2013/tir.htm

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti