Regionalni festival pisaca Knjiga pod feral u Budvi

U organizaciji Narodne biblioteke Budve od 10. do 12. juna odvijaće se program festivala regionalnih pisaca nazvan „Knjiga pod feral“ na Pjaceti kod kuće Čekrdekovića ispred Otvorenog umjetničkog ateljea u Starom gradu u Budvi.

Festival će početi 10. juna u 21 čas predstavljanjem novog romana Kakofonija i nagrađene i na francuski jezik prevedene zbirke Smrt madam Dupin književnice, naše sugrađanke Katarine Sarić. Nakon Katarine na programu su pisac Nikola Nikolić iz Podgorice i pjesnik i kantautor Braco Subotić (podgorički bend Vrpca). Druge festivalske večeri, takođe od 21 čas u goste nam dolaze bosanskohercegovački književnik i novinar Elvedin Nezirović (Mostar) i Aleksandar Gatalica iz Beograda. Nakon književnog programa Gradska muzika Budva prirediće nam mali koncert – Kombo jazz-band.

U subotu, 12. juna od 21 čas po programu festivala „Knjiga pod feral“ predstavićemo  prozu, novi roman Vladimira Jovanovića koji živi u Beogradu i na Svetom Stefanu, a potom slušati  poeziju i repovanje  Boška Ćirkovića Škaba, člana beogradskog rep benda „Beogradski sindikat“ čime će biti  okončan trodnevni festival književnosti i muzike.

Festival regionalnih pisaca „Knjiga pod feral“ otvoriće predsjednik Savjeta za kulturu Opštine Budva dr Predrag Zenović. Moderatori programa biće književnik Đorđe V. Gregović, Karlo Astrahan (izdavačka kuća Liberland) i Stanka Stanojević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti