Regionalni vodovod: Obilježavanje Dana voda (FOTO)

Povodom obilježavanja 22. marta, svjetskog Dana voda, izvorište i postrojenje za proizvodnju vode ,,Bolje Sestre“ je posjetila grupa đaka iz osnovnih škola koje gravitiraju ovom području, za koje su zaposleni u Regionalnom vodovodu organizovali edukativni čas.

Mladi ekolozi su obišli vodoizvorište sa koga se Crnogorsko primorje snabdijeva pitkom vodom, upoznali su se sa načinom proizvodnje i distribucije vode, kao i radom laboratorije na postrojenju Bolje Sestre.
 Posjeta je organizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom Skadarsko jezero sa kojim Regionalni vodovod sprovodi zajedničke projekte u cilju podizanja svijesti o značaju zaštite i očuvanja voda.
 Tema ovogodišnjeg Dana voda je ,,Podzemne vode - učiniti nevidljivo vidljivim", što je posebno značajno kada je Regionalni vodovod u pitanju, uzevši u obzir trenutne izazove u vezi sa zaštitom izvorišta ,,Bolje Sestre“ koje je podzemni izvor vode visokog kvaliteta, čija izdašnost je ozbiljno ugrožena, a dosadašnji podaci ukazuju na to da je antropogeni faktor dominantan.
 Kao korisnik prekograničnog programa Interreg – IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora, Regionalni vodovod preduzima aktivnosti na edukaciji đaka o značaju zaštite voda, pod sloganom ,,SAVE WATER, SAVE FUTURE“.
 Đaci su pokazali veliko interesovanje za pitanje zaštite voda, kao jednog od najznačajnijih prirodnih resursa kojima Crna Gora raspolaže, postavljali su brojna pitanja i iskazali proaktivan pristup ovoj temi, što uliva nadu da su mlade generacije spremne da se suoče sa svim izazovima u cilju aktivne zaštite prirodnih resursa u budućnosti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti