Reklame i oglasi između dva svjetska rata

U četvrtak 03.10.2019. godine će biti otvaranje izložbe “Reklame i oglasi između dva svjetska rata” koja će se upriličiti u Muzeju I galeriji Tivat.


U saradnji sa Pomorskim Muzejom Crne Gore izložba je prezentovana u izložbenom prostoru etnografske zbirke JU Muzeja i galerije Tivat.


Autor izložbe Ilija Mlinarević je zapisao: “Reklame i oglasi nam otkrivaju kako ljude kojih se danas niko ne sjeća tako i one čiji potomci žive i danas, podsjećajući nas ne samo na nekadašnje sugrađane, već i na zanate ili neke druge oblike privrednih djelatnosti, koji su danas zaboravljeni ili skrajnuti.
Reklame i oglasi, predstavljaju, stoga, svojevrsni kulturno-privredni tlocrt, koji na pojedinim obilježenim tačkama ocrtava korjene razvoja pojedinih privrednih grana – na kojim se mjestima nešto razvijalo, od kada, kojim intenzitetom i kojim pravcima. Oni, ujedno, čuvaju sjećanje na Boku Kotorsku i na sve one segmente koji su oblikovali njen profil i kulturno-ekonomski razvoj do današnjeg dana.
Stoga nam ovi analitički i komparativni elementi prošlosti i sadašnjosti mogu biti indikatori daljeg razvoja i pružaoci informacija o njegovim budućim smjernicama.”


Izložbu će sa početkom u 20 časova otvoriti autor izložbe Ilija Mlinarević.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti