Rekonstrukcija i izgradnja šetališta u Sutomoru

Nastavkom realizacije i završetkom  projekta rekonstrukcije i izgradnje šetališta i novog trga, Sutomore će moći da pruži turističku ponudu najvišeg nivoa u rangu sa najprestižnijim destinacijma Mediterana, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića, direktora JP "Morsko dobro" Mladena Mikijelja i  direktora Uprave javnih radova Bora Lučića.

Riječ je o  nastavku realizacije započetog kapitalnog projekta- II faza radova, a na sastanku  je iskazano zadovoljstvo svih strana dosadašnjom saradnjom i realizacijom ovog važnog projekta koji je Sutomoru pružio potpuno novi imidž i omogućio mnogo bolju sezonu i ove godine, iako projekat nije u potpunosti realizovan.
Projekat će biti finansiran zajedničkim sredstvima sve tri strane, koje će  obezbjediti iz sopstvenih budžeta.
Do kraja sedmice biće formirana i Komisija za pripremu i evaluaciju tenderske dokumentacije za izvođenje radova na II fazi, koju će činiti predstavnici Opštine Bar, JP Morsko dobro i Uprava javnih radova. Komisija će odmah započeti potrebne procedre kako bi se što prije otpočelo sa radovima po projektu.
Morsko dobro je za ovaj projekat izdvojilo 445. 000 eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti