Rok za prijave za turističku nagradu Marko Polo 2020. produžen do 30. juna

Usljed situacije sa pojavom i širenjem COVID-19, donesena je odluka da se rok za prijave za drugo izdanje turističke nagrade „Marko Polo“ produži do 30. juna 2020. godine.


Poziv za drugo izdanje turističke nagrade „Marko Polo“ (Tourism Award Marco Polo 2020) objavljen je 17. februara i prvobitno je rok za prijave bio otvoren od 1. marta do 31. maja 2020. godine. Na linku u nastavku nalazi se objava od 20. februara, kada je postavljen pomenuti poziv http://www.mrt.gov.me/vijesti/221818/Poziv-za-drugo-izdanje-turisticke-nagrade-Marko-Polo-objavljen-je-17-februara.html

Za konkretnije informacije o postupku prijavljivanja potrebno je kontaktirati TCC putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kako je TCC objavio na svom websajtu, traže se kandidati sa najboljim zajedničkim turističkim proizvodom Centralne i Istočne Evrope kreiranim za kineske putnike, a koji je realizovan tokom 2019.

U objavi TCC se obraća poslovnim partnerima, i navodi: „U ovoj neželjenoj pauzi možda ćete naći malo više vremena da sagledate svoju paletu proizvoda i odaberete one kružne ture po Centralnoj i Istočnoj Evropi koje ispunjavaju kriterijume za prijavljivanje za turističku nagradu „Marko Polo“. Pozivamo vas da se prijavite i prikažete vašu kružnu turu po Centralnoj i Istočnoj Evropi iz 2019. godine, koja ističe lokalne običaje, istoriju i kulturu, koja je obuhvatila najmanje tri države u regionu ili je usmerena na posebnost koja se može naći samo u ovom dijelu Evrope“. Cijelu objavu Turističkog koordinacionog centra (TCC) možete pronaći na linku u nastavku http://www.ceenter-china.com/.

Na osnovu odluke donesene na 4. forumu na visokom nivou o saradnji u oblasti turizma održanoj u septembru 2018. godine u Dubrovniku, Turistički koordinacioni centar zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine (Inicijativa 17+1) inicirao je ustanovljenje godišnje nagrade za turizam „Marko Polo“.

Koordinaciono tijelo za turističku nagradu „Marko Polo“ je Turistički koordinacioni centar (TCC) sa sjedištem u Budimpešti, koji djeluje pod okriljem Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti