Ruska Gazeta objavila turistički dodatak o Crnoj Gori

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Rusije, posredstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u jednom od najuticajnijih ruskih dnevnih listova „Rosijska gazeta“ (Газета.Ru), objavljen je specijalni turistički dodatak o Crnoj Gori pod naslovom “Crna Gora-U društvu prirode“.

Dodatak je objavljen, u susret međunarodnom turističkom sajmu “MITT” koji se održava, od 16-18. marta, u Moskvi,  na kojem će NTOCG predstaviti ponudu destinacije

Čitaoci u Rusiji kroz specijalni dodatak na osam strana u prilici su da se upoznaju sa ponudom primorskog, centralnog i sjevernog regiona Crne Gore s akcentom na plaže, nacionalne parkove, ali i tradicionalno crnogorsko gostoprimstvo.

Kako se navodi u tekstu Crna Gora nudi velika iskustva u malom i pristupačnom okruženju, a čitaocima se preporučuju atraktivna mjesta koje ne bi trebalo propustiti posjetiti tokom putovanja u Crnu Goru.  

„Okružena prirodnim ljepotama, Crna Gora nudi velika iskustva u malom i pristupačnom okruženju. Od crnogorskih brda do ljepote jadranske obale; pet nacionalnih parkova; pećina, kanjona i 117 plaža duž obale duge preko 180 kilometara, sve to uz tradicionalno gostoprimstvo  lokalnog stanovništva“, piše u tekstu.

Ruska gazeta posebno izdvaja 12 turističkih atrakcija u Crnoj Gori među kojima su: gradovi Budva, Kotor i Cetinje,  nacionalni parkovi Skadarsko jezero, Durmitor i Lovćen, Sveti Stefan, kanjon rijeke Tare, manastir Ostrog, Husein-pašina džamija, Ada Bojana i Dvorac kralja Nikole u Baru.

U specijalnom dodatku aktuelnu ponudu promovišu i LTO Budve, hoteli Falkensteiner, Ananti, Splendid Conference&SPA, turistički rizorti „Portonovi“ u Kumboru i „Luštica Bay“ u Tivtu.  

Turistički dodatak o Crnoj Gori objavljen je u tiražu od 150 000 primjeraka, a on-line izdanje dodatka dostupno je na portalu koji bilježi posjetu od preko 10 miliona čitalaca u prosjeku nedeljno odnosno 33 miliona na mjesečnom nivou https://rg.ru/montenegro2021/Cjelokupan dodatak može se preuzeti ovdjehttps://rg.ru/files/custom/projects/montenegro2021/montenegro2021.pdf

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti