Ryanair je na nivou od čak 92.4% popunjenosti kapaciteta u dolasku

Ryanair je na nivou od čak 92.4% popunjenosti kapaciteta u dolasku

 

 

Od kada je otvorena prva aviolinija niskobudžetnog avioprevoznika, irskog Ryanair-a iz Podgorice ka Briselu (aerodrom Charleroi) započete su aktivnosti približavanja Crne Gore kao turističke destinacije Centralnoj Evropi.

U ovoj godini će biti realizovani letovi ka Briselu i to 2 puta nedeljno, a od naredne godine očekuje se povećanje broja ruta i povezivanje sa nekim novim i značajnim emitivnim tržištima i to tokom trajanja ljetnje IATA sezone od posljednje nedjelje marta mjeseca do posljednje nedjelje oktobra što je više od 7 mjeseci godišnje.

Prema statistikama, nakon 9 nedjelja letenja i realizovanih 18 letova, prosjek popunjenosti kapaciteta na letovima Ryanair-a koji leti avionom tipa Boeing 737-800, kapaciteta 189 sjedišta je 74.97%. Od ukupnog broja putnika na letovima Ryanair-a 1573 su dolazeći putnici, što je na nivou od čak 92.4% popunjenosti kapaciteta u dolasku. Ova popunjenost osnova je da se saradnja sa ovom, ali i drugim niskobudžetnim avio kompanijama nastavi i proširi na druge destinacije.

Kako Crnu Goru kao destinaciju karakteriše visok stepen sezonalnosti, cilj je unaprijediti povezanost sa novim i značajnim tržištima, a u prvom redu Centralnom i Zapadnom Evropom, kao i Skandinavijom. Sudeći po statistikama čini se da se odluka o otvaranju prve niskobudžetne aviolinije iz Crne Gore ka Briselu i tržištu Centralne Evrope u cjelini pokazala veoma uspješnim potezom.

U 2013. godini prvi put su otpočeti i letovi italijanskog avioprevoznika Alitalia, a na relaciji Podgorica - Rim. Na toj liniji kompanija saobraća tri puta sedmično - utorkom, četvrtkom i subotom počevši od 01. juna 2013.godine pa sve do 26. oktobra 2013. godine, avionom Embraer 175, kapaciteta 88 sjedišta. Prema statistikama nakon 7 nedjelja letjenja i realizovana 42 leta, od ukupnog broja putnika posredstvom ove aviokompanije je u Crnu Goru doputovalo 1123 putnika što je na nivou 66.7% popunjenosti kapaciteta u dolasku. 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti