Sablasne slike Costa Concordije

ITALIJANSKA POLICIJA OBJAVILA JE PODVODNE SNIMKE UNUTRAŠNJOSTI COSTA CONCORDIJE.

Luksuzni kruzer  tragično je završio  2012. godine kod italijanskog ostrva Giglio. Brod kojim je zapovijedao kapetan Francesco Schettino nasukao se na stijene i djelimično potonuo pri čemu su poginule 32 osobe. "Kapetan kukavica", koji je pobjegao s tonućeg broda, tereti se za niz optužbi uključujući i višestruko uboistvo iz nehata. 
Nakon gotovo dvije i po godine od tragedije talijanski policijski ronioci ušli su u olupinu i objavili zapanjujuće snimke unutrašnjosti nekad velelepnog broda.

Snimak pokazuje istražitelje koji traže put kroz sablasne hodnike i urušena stubišta do potopljene palube,  terminale na recepciji i gotovo netaknutu vazu s cvijećem na pultu, podsjetnik na nekadašnji luksuz ogromnog kruzera. Costa Concordia uspravljena je u posebnoj, godinu dana pripremanoj operaciji prošle godine, a uskoro bi trebala biti otegljena prema luci u Genovi.

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti