Samo tri osobe na svijetu mogu putovati bez pasoša: Znate li o kome je riječ

Kada putujete u drugu zemlju, jedna od najvažnijih stvari koje morate ponijeti je pasoš, barem za većinu ljudi na svijetu.

No, jeste li znali da postoje tri osobe na koje se to pravilo ne odnosi, odnosno nije im potreban pasoš za putovanje bilo gdje u svijetu.

U pitanju su kralj Ujedinjenog Kraljevstva Charles III., japanski car Naruhito i carica Masako. Prije kralja Charlesa III. , kako prenosi klix.ba, tu je privilegiju imala kraljica Elizabeta II., koju je Charles naslijedio na prijestolju nakon što je najdugovječnija britanska kraljica preminula 8. septembra 2022. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti