Drugi dan “Karnevalskih majskih večeri” u znaku tradicije i etno zvuka (FOTO)

Program drugog dana karnevalskih svečanosti otvorila je Gradska muzike Budve podnevnim koncertom ispred zidina Starog grada. Uprkos lošim vremenskim uslovima, ljubitelji jednog od najvažnijih brendova Budve, okupili su se u velikom broju i pod kišobranima uživali u zvucima orkestra.

U večernjim časovima počeo je defile folklornih grupa iz cijelog regiona i Turske, koje su i predstavile svoje autentične koreografije na glavnoj bini. “Veče folklora” realizovano je u saradnji sa KC “Stara Budva” i brojalo je ukupno 258 učesnika.

Tokom defilea “folkloraša”, pjevačko društvo “Grbalj”, na zadovoljstvo i oduševljenje svih prisutnih, prenijelo je svoju tradiciju i običaje na trg ispred Starog grada, a svaka numera ispraćena je burnim aplauzom.

Publika je bila zagrijana za glavno dešavanje, koncert “Sanje Ilić i Balkanike”, srpskih predstavnika na “Pjesmi Evrovizije” prošle godine. Nizali su se njihovi novi hitovi, ali i stari dobro poznati. Na trgu ispred Starog grada u Budvi vladala je vesela proljećna atmosfera do kasno u noć.

U nastavku programa “Karnevalskih majskih večeri”, za 2. maj predviđeno je “veče zumbe i salse” od 19h, i koncert regionalno omiljene muzičke zvijezde, Jelene Rozge, od 22h.

Fotografije je napravio naš Jugoslav Belada:

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti