Saradnja Uprave za inspekcijske poslove i Agencije za zaštitu prirode i životne sredine

U prostorijama Uprave za inspekcijske poslove održan je sastanak v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove mr Ilira Harasanija sa dr Milanom Gazdićem, direktorom Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.


Na sastanku se razgovaralo o produbljivanju saradnje kao i zajedničkim koracima u periodu koji predstoji. Uspostavljanje saradnje, kroz razmjenu iskustava i primjera dobre prakse biće usmjereno na zajednički cilj, zaštitu životne sredine i unapređenje ekološkog statusa Crne Gore.
Tokom sastanka istaknuta je važnost jačanja administrativnih kapaciteta organizovanjem zajedničkih obuka, projekata i edukacijom zaposlenih o važnim temama iz oblasti zaštite životne sredine.
Kada je u pitanju jačanje međuinstitucionalnih odnosa sagovornici su se obavezali da će uzajamnom podrškom rješavati goruće ekološke probleme i izazove sa kojima se Crna Gora susreće.
Na sastanku je razmotrena i mogućnost zajedničkog apliciranja na međunarodnim  projektima u oblasti zaštite životne sredine.
Sastanak je zaključen riječima obostrane podrške i uzajamnim uvjerenjem da će se saradnja intezivirati u narednom periodu

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti