Potpredsjednik Opštine Budva Milan Vučinić prisustvovao sastanku Upravnog odbora Foruma Jadransko –Jonskih gradova

Potpredsjednik Opštine Budva Milan Vučinić, prisustvovao je 4. i 5. oktobra sastanku Upravnog odbora Foruma Jadransko –Jonskih gradova u Mostaru.

Na Dnevnom redu zasjedanja predložene su:

- Izmjene Statuta foruma iz 1999. godine

- Utvrđivanje kriterijuma za ustanovljavanje nagrade koja će nositi ime “Bruno Braveti” (idejni tvorac i graditelj mosta prijateljstva između obala Jadranskog i Jonskog mora)

- Buduće aktivnosti na zajedničkom promovisanju kulturne ponude gradova Jadransko - Jonskog Foruma

- Organizacija petnaeste Plenarne sjednice Foruma koja će se održati od 10. do 12. decembra ove godine u Brindižiju.

 

Predložene statutarne izmjene uglavnom se odnose na definisanje Jadransko - Jonskog basena kao makro regije, gdje će pored teritorijalne kohezije akcenat biti na podsticanju ekonomske, socijalne, kulturne i naučne integracije ovog prostora.

 

Istaknuto je da će Forum preuzeti ulogu zagovornika prekogranične saradnje pred organima EU, nakon donošenja odluke EU o prihvatanju Jadransko - Jonske makro regije, koja se očekuje 2014. godine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti