Sat za planetu

NVO Green Home će i ove godine zajedno sa Svjetskim Fondom za životnu sredinu (WWF) organizovati kampanju „Sat za planetu“, kojom ćemo još jednom ukazati na probleme u životnoj sredini, kao i na neophodnost hitnog reagovanja.

Slogan ovogodišnje kampanje je „Digni glas za prirodu“, u vezi sa time uputili smo poziv građanima, institucijama, opštinama, kao i velikim kompanijama, da nam se priključe u subotu 27.marta u terminu od 20:30-21:30, kada ćemo zajedno sa milionima ljudi širom svijeta podići glas za spas prirode.

Usljed teške zdravstvene situacije i ove godine smo onemogućeni da organizujemo centralni događaj na otvorenom, međutim to nije razlog da u subotu ne budemo svi ujedinjeni  i da simboličnim gašenjem svjetala na 60 minuta tamo gdje nam nisu prijeko potrebna ukažemo na probleme klimatskih promjena i narušavanja stanja biodiverziteta.

Pandemija virusa COVID 19 naučila nas je novim načinima življenja, usklađivanjem načina života sa prirodom možemo preduprijedili neke buduće pandemije i spriječiti njihove posljedice, sa tim u vezi u subotu 27.marta u terminu obilježavanja Sata za planetu na našim društvenim stranicama biće postavljen HERO video posvećen ovogodišnjem Satu za planetu. Koristimo priliku da pozovemo sve građane koji su u mogućnosti da podijele ovaj video i ukažu na važnost trenutka u kojem se nalazimo.

Sat za planetu je globalni pokret koji se tradicionalno obilježava još od 2007. godine, kada su se u Sidneju ugasila svjetla na 60 minuta u znak protesta protiv zagađenja životne sredine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti