Septembarsko izdanje Jadranskog festivala igre

U okviru programa prvog Jadranskog festivala igre u Budvi uspješno realizovanog u junu ove godine u planu je bilo i premijerno izvođenje savremene plesne predstave "SARA-JE-VO" koreografa Edhema Jesenkovića u produkciji “Balkan Dance Project”, koja je odložena i biće izvedena večeras od 21 sat na sceni između crkava u Starom gradu.

"Namjera savremene plesne predstave "SARA-JE-VO" je istražiti različite ideje o domu, privatnosti, intimnoj sferi i granicama između sebe i okoline, kako bismo otvorili oči novim pogledima na sebe i kako biramo i živimo u našim ličnim prostorima. Ili štaviše, kako društvo oblikuje i usmjerava ove izbore. Nakon nekoliko projekata i rada u različitim konstelacijama, uvijek se vraćam na pitanje granica i kako mogu izraziti ili naglasiti određena ljudska stanja kroz fizički vokabular. Sa sobom nosim priču o tome kako preživljavam, kroz stalno ispitivanje, provociranje i istraživanje sebe i svoje okoline, istražujem kako da to iskoristim u svom koreografskom radu." – istakao je koreograf Jesenković.

Koreografija i koncept: Edhem Jesenković

Muzika/kompozitori: Basheskia (Leo Sarić / Nedim Zlatar)

Scenografija: Adis Fejzić

Izvođači: Mojca Majcen (SLO)/Katarina Bučić (SRB), Ognjen Vučinić (HRV), Ana Kuzmanović (SRB), Miona Petrović (SRB), Luka Ostrež (SLO) i Emir Fejzić (BIH)

Dizajn svetla: Amer Serhatlić

Fotografija: Velija Hasanbegović

Produkcija: Balkan Dance Project, Živimo Balet Sarajevo, Festival Velenje, Festival Mess, Pozorište Mladih Sarajevo i Mojca Majcen 2022

Projekat je podržan sa strane Ministarstva kulture Republike Slovenije, Kantona Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta BIH.

Izvođenje predstave organizuje Turistička organizacija opštine Budva i besplatnog je karaktera.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti