Sezona se zahuktava: U Budvi odmara 22.500 gostiju

Na osnovu podataka kojima raspolaže Turistička organizacija opštine Budva u saradnji sa turističkom privredom, u Budvi trenutno boravi  oko 22.500 prijavljenih gostiju, što je za oko 1.500 više nego prošle sedmice i predstavlja nastavak pozitivnog trenda u susret glavnoj sezoni.

“U kolektivnom/hotelskom smještaju boravi 11.500 turista dok u individualnom tzv. privatnom smještaju boravi oko 11.000 gostiju. Broj gostiju je u odnosu na isti period 2019. godine na nivou od oko 55%, s tim što je osjetno manji broj turista u privatnom smještaju dok je posjeta u hotelima trenutno jako dobra i na nivou od gotovo 90% u odnosu na 2019. godinu.
Što se tiče 2020. godine i uporedne analize sa tekućom godinom, nažalost nije uporediva iz opštepoznatih razloga koji su se lani odnosili na epidemiološke mjere koje su u tom periodu bile na snazi.
Kada je u pitanju struktura gostiju, u svim vidovima smještaja zastupljena su slična tržišta -  Srbija, Ukrajina, BiH, Kosovo, Rusija, Izrael, Kazahstan, Litvanija, Poljska, Turska, Njemačka, Albanija, Makedonija, Mađarska”, naveli su u Turističkoj organizaciji.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti