„Sigurna turistička sezona“: Brđanin se sastao sa policijskim službenicima iz četiri zemlje koji borave na crnogorskom primorju

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin se danas sastao sa policijskim službenicima koji u Crnoj Gori borave preko projekta „Sigurna turistička sezona“.Na sastanku prisustvovale kolege iz Republike Hrvatske, Češke Republike, Republike Albanije i Republike Italije.

Ovaj vid međunarodne policijske saradnje traje godinama unazad a ovo je prva godina da kod nas u sklopu ovog projekta borave i pripadnici policije Češke Republike. Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već deset godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno se djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone.
Zoran Brđanin je kolegama iz policija navedenih država izrazio zahvalnost na podršci tokom turističke sezone na crnogorskom primorju i izuzetnom profesionalnom odnosu prema zadacima koje su obavljali tokom boravka u našoj državi.
Kolege iz Republike Hrvatske, Češke Republike, Republike Albanije i Republike Italije su bile saglasne da je raditi na crnogorskom primorju bilo zadovoljstvo i da je saradnja tokom ljeta sa policijom Crne Gore bila uspješna i korisna.
Na sastanku je konstatovano da je epidemiološka situacija izazvana korona virusom dovela do toga da ove godine projekat bude realizovan na drugačiji način ali je izražena nada da će naredne godine projekat biti relaizovan u punom kapacitetu od juna.
Policajci iz različitih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetnji odmor provode u Crnoj Gori. U zajedničkom radu sa crnogorskim policijacima oni pomažu u ostvarivanju bolje komunikacije sa turistima i zajednički doprinose povoljnom bezbjednosnom ambijentu na crnogorskom primorju.
Službenici crnogorske policije su u sklopu ovog projekta angažovani u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti