Škole dobile novu opremu

U prostorijama  JU OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" Budva, British Council Montenegro je organizovao svečanu dodjelu opreme za programiranje osnovnim školama iz Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Cetinja u okviru projekta “Nastavnik za 21. vijek”.

Svečanu dodjelu su otvorili direktorica British Council-a u Crnoj Gori, g-đa Vanja Madžgalj i v.d. direktora OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, g-din Novak Ljubanović. Opremu je, u ime naše ustanove, preuzeo profesor informatike sa tehnikom, g-din Vladan Čelebić.

“Saradnja naše ustanove i British Council-a datira od početka 2018. godine kada smo, među prvim školama u Crnoj Gori, bili dio pilot projekta “Škole za 21. vijek”. Takođe, 11. oktobra 2018. godine u holu naše škole održana je Manifestacija Otvoreni dani nauke. Program je podrazumijevao predstavljanje micro:bit radionice koju su vodili učenici škole, članovi micro:bit sekcije. Preko računara koji je bio povezan sa video bimom posjetioci su bili u prilici da vide kako se programira uz pomoć micro:bit uređaja. Nakon radionice uslijedio je okrugli sto na temu "Razvoj digitalne pismenosti i učenje programiranja u osnovnim školama kao odgovor na potrebe savremenog društva". U međuvremenu, naši nastavnici su završili obuku o kritičkom mišljenju, rješavanju problema i kodiranju uz pomoć micro:bit uređaja u organizaciji British Council-a i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore. Dodatna oprema pomoći će nastavnicima i učenicima da uz pomoć micro:bit uređaja kreiraju kompleksnije projekte i unaprijede rad u mikrobit klubovima.Zahvaljujemo na donaciji i višegodišnjoj dobroj saradnji!”, navode iz OŠ” Stefan Mitrov Ljubiša”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti