Školsko takmičenje recitatora

Učenica odjeljenja III3 Druge osnovne škole Leona Vujanović osvojila je prvo mjesto u školskom takmičenju recitatora u kategoriji od prvog do pretog razreda, a njena mentorka je Maja Vujačić.

Drugo mjesto pripalo je učenici Heleni Pavlović iz V6, čija je mentorka Milica Nikaljević, dok je u ovoj kategoriji treće mjesto osvojio Mihail Ćirković IV3 pod mentorstvom Dragane Jelić.

U kategoriji od VI do IX razreda prvo mjesto osvojila je Sofija Stanišić VIII3, a njena mentorka je Milena Radović- Savić. Učenica odjeljenja IX4 Nikolija Milićević, pod mentorstvom Zorice Joksimović osvojila je drugo, a treće Tomislav Minić VIII2, mentorke Milene Radović- Savić.

Takmičenje je održano u holu škole, uz poštovanje epidemioloških mjera, a u stručnom žiriju su bili Mirjana Dajičić, profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti, JU “Mirko Srzentić” Petrovac, Nikola Jevtović, nastavnik razredne nastave, JU “Stefan M. Ljubiša “ Budva i Valentina Šćekić, nastavnica razredne nastave, JU “Druga osnovna škola” Budva.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti