“Slasti slave” povodom Dana opštine Budva

Povodom Dana opštine Budva sjutra veče sa početkom u 21 čas u hotelu “Splendid” biće izvedena predstava “Slasti slave” Gradskog pozorišta iz Podgorice, po tekstu Pitera Kviltera, a u režiji Stefana Sablića.

U osvrtu na svoju adaptaciju poznatog teksta, reditelj Sablić, između ostalog, ističe: “Ova predstava se oslanja na istinitu priču velike dive Florens Foster Dženkins, koja nije umjela da pjeva. Biću veoma zadovoljan ako smo na neki način uspjeli da osvijetlimo tu ljupku korupciju kojom se gđa Dženkins bavila, tu čarobnu riječ mito koja otvara svaka vrata. Nadam se da će ova predstava biti za široku publiku svih uzrasta i profila (…) Htjeli smo da napravimo komediju sa puno smijeha, u kojoj gledamo realnost kao apsurd a onda prepoznajemo da i sami živimo u realnosti apsurda”.


Pored režije, Sablić je adaptirao tekst i odabrao muziku, scenograf je Smiljka Šeparović, koreograf Slavka Nelević, kostimograf Aleksandar Noshpal, muzički saradnik Mirijana Živković Kurdadže. Tekst je prevelaTeodora Marković.
U predstavi igraju Dubravka Drakić, Mladen Nelević, Vesna Vujošević Labović/Katarina Krek, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti